Lezing 1

Na vijf jaar (voorjaar, zomer, herfst) alle gebeurtenissen te hebben gevolgd en gefotografeerd  bij een veehouder in Wommels, kunnen we spreken van een bijzondere beamerserie.
Op deze bijzondere plek (de enige in zijn soort in Friesland) staat u oog in oog met baltsende en broedende visdiefjes, kluten met jongen, oeverlopers, watersnippen en kemphanen.


Al deze vogelsoorten, en nog vele andere, zijn hier de afgelopen seizoenen aanwezig geweest.
Nieuw was dit jaar het zenderen van de jonge grutto’s, met het doel te kijken wat er verloren zou gaan door predatie.


Na alle negatieve berichten over de gruttostand kunnen wij u berichten, dat door de manier van beheer van deze veehouder, het aantal broedgevallen opnieuw spectaculair is gestegen (verdrievoudigd) van 15 naar 90 nesten. Laat u verrassen door deze beamerserie en het hierbij horende verhaal over een zeer bijzonder mens.

foto's bij lezing 1

meer lezingen:

LEZING 2: NATUUR IN EIGEN LAND.

LEZING 3: DE NATUUR VANAF DE WEG BEKEKEN.

LEZING 4: VOGELEILANDEN IN DE ATLANTISCHE OCEAAN.

LEZING 5: ZUIDEUROPA.

LEZING 6: ROEMENIË – DE DONAUDELTA.

De 6 programma’s zijn elk avondvullend en duren ongeveer 2 uur, inclusief een pauze van een kwartier. U kunt verzekerd zijn van een boeiend verslag bij deze beamerserie’s en dus van een geslaagde avond. Mocht u geďnteresseerd zijn, dan kunt u te allen tijde telefonisch contact met mij opnemen. Ik kan u dan gedetailleerder vertellen over de inhoud van de verschillende programma’s.