Lezing 4:

VOGELEILANDEN IN DE ATLANTISCHE OCEAAN.

 
In deze diaserie krijgt u beelden te zien van bewoonde en onbewoonde vogeleilanden. Ze liggen ongeveer 200 kilometer voor de kust van Noorwegen, ter hoogte van de poolcirkel.
Er leven 3 miljoen zeevogels op deze eilanden, w.o. Jan van Genten, papegaaiduikers, drieteenmeeuwen enz.

Ook de lager gelegen eilandengroep boven Engeland, de Shetlandeilanden, huisvesten miljoenen vogels en vele zeehonden. Het leven en werken van de bewoners van deze eilanden komt ook aan bod.

Voor de kust van Wales (Midden-Engeland) bevinden zich ook een paar interessante vogeleilanden w.o. een eiland met 30.000 broedparen Jan van Genten. Ook dichterbij huis op het Duitse eiland Helgoland zijn grote kolonies zeevogels te vinden, waarvan u ook opnamen te zien krijgt.
 

foto's bij lezing 4

meer lezingen:

LEZING 1: BIJZONDER WEIDEVOGELBEHEER.

LEZING 2: NATUUR IN EIGEN LAND.

LEZING 3: DE NATUUR VANAF DE WEG BEKEKEN.

LEZING 5: ZUIDEUROPA.

LEZING 6: ROEMENIË – DE DONAUDELTA.

De 6 programma’s zijn elk avondvullend en duren ongeveer 2 uur, inclusief een pauze van een kwartier. U kunt verzekerd zijn van een boeiend verslag bij deze diaserie’s en dus van een geslaagde avond.   Mocht u geďnteresseerd zijn, dan kunt u te allen tijde telefonisch contact met mij opnemen. Ik kan u dan gedetailleerder vertellen over de inhoud van de verschillende programma’s.