Lezing 5:  ZUIDEUROPA.

 
We waren in de bijzondere omstandigheid om 3 maanden lang door verschillende natuurgebieden in Frankrijk, Spanje en Portugal te trekken. Deze diaserie bevat beelden van het rijke vogelleven aldaar en het leven en werken in de landbouwgebieden in deze streken. Sommige van deze gebieden, zoals de Extremadura in Spanje hebben erg te lijden van de droogte. Temperaturen van 25 tot 40 graden zijn zomers normaal.
Wanneer deze gebieden niet intensief besproeid zouden worden, zou het gewas totaal verdorren. U krijgt een vleugje cultuur te zien (Romeinse bouwwerken) en beelden van het leven en werken vandaag de dag op het platte land, hetgeen een groot contrast vormt met de grote steden.  

foto's bij lezing 5

 

meer lezingen:

LEZING 1: BIJZONDER WEIDEVOGELBEHEER.

LEZING 2: NATUUR IN EIGEN LAND.

LEZING 3: DE NATUUR VANAF DE WEG BEKEKEN.

LEZING 4: VOGELEILANDEN IN DE ATLANTISCHE OCEAAN.

LEZING 6: ROEMENIË – DE DONAUDELTA.

De 6 programma’s zijn elk avondvullend en duren ongeveer 2 uur, inclusief een pauze van een kwartier. U kunt verzekerd zijn van een boeiend verslag bij deze diaserie’s en dus van een geslaagde avond.   Mocht u geďnteresseerd zijn, dan kunt u te allen tijde telefonisch contact met mij opnemen. Ik kan u dan gedetailleerder vertellen over de inhoud van de verschillende programma’s.