Lezing 6: ROEMENIË – DE DONAUDELTA.

Het Noordoosten van Roemenië, de Donaudelta, gelegen tegen de grens van de Oekraďne, is de grootste rietdelta van de wereld en bijzonder vogelrijk.
Nergens anders in Europa leven mens en dier zo teruggetrokken als in deze Roemeense Donaudelta. In dit Deltagebied liggen een twintigtal dorpjes, die pas enkele jaren geleden zijn aangesloten op het electriciteitsnet. De armoede daar was voor mij een grote cultuurschok en ik moest er aan wennen dat de tijd daar (nog steeds) lijkt stil te staan.
U krijgt beelden te zien van het plattelandsleven, de (lemen) behuizing van de mensen en de overweldigende natuur die daar nog heel puur is.
Over de kleding- en voedseltransporten en hoeveel problemen dat met zich meebrengt, krijgt u ook het een en ander te horen.

foto's bij lezing 6

 

 

meer lezingen:

LEZING 1: BIJZONDER WEIDEVOGELBEHEER.

LEZING 2: NATUUR IN EIGEN LAND.

LEZING 3: DE NATUUR VANAF DE WEG BEKEKEN.

LEZING 4: VOGELEILANDEN IN DE ATLANTISCHE OCEAAN.

LEZING 5: ZUIDEUROPA.

De 6 programma’s zijn elk avondvullend en duren ongeveer 2 uur, inclusief een pauze van een kwartier. U kunt verzekerd zijn van een boeiend verslag bij deze diaserie’s en dus van een geslaagde avond.   Mocht u geďnteresseerd zijn, dan kunt u te allen tijde telefonisch contact met mij opnemen. Ik kan u dan gedetailleerder vertellen over de inhoud van de verschillende programma’s.